Poppy LeDurts // 20.01.18.

poppy2 honlap

 

 

 

 

Poppy LeDurts 1987-ben jött a világra a Louisiana állambéli New Orleansban. A pontos dátum körül viták vannak: az 1956-ban Magyarországról Amerikába szakadt édesapja egy júniusi dátumot emleget (június 1., piacos kedd), édesanyja (aki XV. Lajos francia király hivatalos, elsőszámú ágyasa, Jeanne-Antoinette Poisson egyenesági leszármazottjának vallotta magát) a március közepét tette meg szülinapnak. Amiben mind a ketten megegyeznek: hogy az átlaghőmérséklet 16 °C körül alakult, hogy a szélirány ÉNy, a szél sebessége pedig 18 km/óra volt, a páratartalom 33%-os, illetve az egész francia negyedet egyfajta puncsos ananászillat lengte be.
Arról, hogy a város keleti felében bürokratikus balfogások után megrendezésre kerülő countryfesztivál és mézevő verseny résztvevőit Poppy születésének pillanatában egy csatornában nevelkedett óriáskrokodil falta fel, a családi legendárium mélyen hallgat.
Poppy egy katolikus magániskolában nevelkedett, de már ekkor látszott, hogy kreol nevelőnője, madame Cielos vudon marhaságainak magvai termékeny talajba hullanak – a patinás intézményből a 12 éves lányt elbocsátani akkor kellett, amikor társaival egy békacomb segítségével bűvölte meg a fizikatanárt, akit azóta sem láttak. A LeDurtsoknak eleve nem volt jó híre a környéken, és a fura incidens a helyzeten csak tovább rontott - de a.) ha féltek is tőlük, azért a LeDurts névnek súlya volt b.) Poppy atyai nevét („Androvicsov-Zidek”) a kutya nem tudta kimondani.
Poppy kamaszéveiről keveset tudunk – ami biztos: édesapja egy komolyabb balhé után (elsikkasztotta a helyi zsokészakszervezet összes pénzét, és levágatta a lovakat) családjával a költözésre adta a fejét. Az apuka Óbudán gyerekeskedett – jó ötletnek tűnt tehát, ha pereputtyával együtt visszatér az anyaföldre. Az első évek, ha nem is zökkenőmentesen, de teltek, azonban feleségét („a franciás ribancot”) a helyi közösség olyannyira nem tudta befogadni, hogy egy decemberi napon a Fény utcában nyugdíjas hordák agyonverték cekkerrel. Poppy ekkor szokott rá a mákteára végleg – ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy 25 éves korára komoly énekesnői karriert építsen fel magának. Ami a legkülönösebb: a vudon praktikáknak köszönhetően úgy lett sikeres, hogy a koncertjein soha nem jelenik meg, interjút nem ad, és csak a zenekara sejti, hogy egyáltalán létezik.

Kapu: 20 óra
Be: 500 Ft

Az esemény a Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

www.hangfoglalo.hu

https://www.facebook.com/events/865693190510961/
Partnereink

you-klub örömAzene logo 3  hanosz logo szines kicsi  logo v2 fehĂ©r     radioszarvaslogotervjpg  mobilsound Beol hu  km logo    dreher logo03Hangfoglalo vegleges1

Logo 7289131127014840 rockmaraton blank szin   2795-zorall-sorolimpia vizszintes logo