Nova Prospect / Down For Whatever / Phrenia // 18.03.15.

metal15

 

 

 

 

 

Down For Whatever - Nova Prospect - Phrenia tavaszi turnéjának II. állomása

★ PROGRAM ★
20:00 | Kapunyitás
21:20 | Phrenia
22:20 | Nova Prospect
23:20 | Down For Whatever

Jegyár: 1000 ft

Down For Whatever:

A Down for Whatever (rövidítve DFW) egy 2015-ben, Budapesten alakult modern metal / metalcore zenekar. Zenéjükön első sorban a Nu-metal, a post-hardcore, és a metalcore stílusjegyei érződnek. A korai számaik egyértelműen a dallamos hardcore együtteseket idézik, de késöbbi kiadványaikon már több stílus is keveredik, és a modern elektronikus zenei irányzatok befolyása is erősen érződik. Általánosan jellemzőek a Down for Whatever zenéjére a tördelt, breakdown-szerű riffek, az erős, sötét, személyesebb hangvételű vagy társadalomkritikus szövegek, melyek több szólamú (sokszor kórusként is funkcináló), női vokálokkal kiegészített énekkel hallhatóak, helyenként scream betétekkel megerősítve a dalok mondanivalóját.
A zenekar első “White Light” c. albuma 2017 májusában jelent meg, melyet Császár Róbert (gitár), Zsoldos Dávid (dob) és Diószegi Kiki (ének) írtak meg és rögzítettek, majd a felvételek után csatlakozott a bandához Czink Zsombor (basszusgitár).

Nova Prospect:

A Nova Prospect a kor szellemének megfelelően meghangszerelt popdalokat játszik. A stílus alapvetően rock/metál, amibe a legváltozatosabb egyéb zenei hatások vegyülnek. (D&B, HipHop/R&B, stb.) Így válik a zene egyszerre kortalanná, másrészről teljesen frissé és modernné.

2006-ban látott napvilágot az első hangzóanyag "Főnix" címmel, ami igen pozitív visszhangra talált. Az első koncert 2007. július 13-án valósult meg, ami után nem volt megállás. A zenekar játszott olyan neves együtesekkel mint a Subscribe, Insane, Idoru és a Bikini. Az ABC tehetségkutatón pop-rock kategóriában 3. helyezést ért el.

2018-ban a Nova Prospect indult a Dal-ban, mely által az egész országnak bemutatkozhatott új dalukkal. Tavaszi turnéjukra a Fényhozó című almbumukat készítették össze.

Tagok: Besnyő Gabriella - (ének), Kiss Dániel - (dob), Kiss József - (gitár), Nagy Zsolt - (basszusgitár)

Phrenia:

A Vajdaságból származó srácokból 2012-ben alakult Phrenia eredetileg egy trió formáció volt, leginkább pop slágereket dolgoztak föl az eredetinél jóval keményebb stílusban. Ugyan ez az irányvonal még mindig meg van, a popos ráhatások stílusukban is tetten érhetők, a slágerek feldolgozása sem marad el, ám 2013-tól már a saját nóták gyártásába is belekezdtek. Az ötös formáció létrejötte is ekkorra, 2013 márciusára datálható. Az év végén már első demójukat is megjelentették, melyet követően ráálltak egy teljes nagylemez megírására. 2014-ben jelent meg első két klipjük, melyek a Falling Down, valamint a We Are The Clowns számokhoz készültek. Ezeket 2016 év elején Adele Hello-jának feldolgozásához készült videó követte, legutóbbi saját számos, hivatalos klipjük pedig a Perfect Lie-hoz készült és a debütáló lemezükkel együtt látott napvilágot 2016. május 15.-én.

A pop feldolgozásokról (is) elhíresült banda nem csak Szerbiában, de Magyarország határain belül is egyre nagyobb szeretetnek örvendhet, ráadásul számos szakmai elismerés is bizonyítja, hogy jó irányba húzzák szekerüket. Jó néhány koncerttel a hátuk mögött az események egyre inkább sűrűsödnek naptárjaikban (a cikk alján a tavaszi turné dátumokat is fellelheted).

2018. március 1.-én megjelenik legújabb albumuk egy középlemez formájában, mely a "perspectives" nevet kapta.

Felállásuk: Nagy Zoltán (ének), Gordán Julian (gitár, ének), Simoni Iván (bőgő), Sebők Szabolcs (billentyűk, sampler), Horváth Péter (dobok)

Szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják!
Partnereink

you-klub örömAzene logo 3  hanosz logo szines kicsi  logo v2 fehĂ©r     radioszarvaslogotervjpg  mobilsound Beol hu  km logo    dreher logo03Hangfoglalo vegleges1

Logo 7289131127014840 rockmaraton blank szin   2795-zorall-sorolimpia vizszintes logo